Om mig

Utöver hbtq-frågor och feminism ligger mig antirasistiskt arbete varmt om hjärtat. Rättighetsarbete måste enligt mig ske utifrån en normkritisk och intersektionell ansats. Framgångsrikt rättighetsarbete arbetar alltså med flera olika normer samtidigt, och fokuserar på normerna istället för på avvikelser från dessa.

Jag bor i Solna och kommer ursprungligen från Uppsala. Jag har studerat vid Uppsala universitet och har en dubbelexamen som kandidat i genusvetenskap och civilingenjör i molekylär bioteknik. Under studierna var jag de första åren extremt engagerad i studentlivet, innan mitt intresse för sexualpolitik tog över och all ledig tid gick åt till detta. Under tiden som jag studerade var jag med och grundade RFSU Uppsala och arbetade också som projektledare för Uppsala Studentkårs säkraresexprojekt Kondoma Mera!

Januari 2015 började att plugga till sjuksköterska på Karolinska institutet i Stockholm. Under ett flertal år dessförinnan,  från och med 2007 till och med 2014, var jag anställd på RFSL Ungdom (Ungdomsförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter) med ansvar för sex- och hälsofrågor, samt som projektledare för det arvsfondsfinansierade projektet Sex mot ersättning bland unga hbtq-personer.